Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Το προφίλ της δράστιδος οδηγεί πιο κοντά στη σύλληψή της;

28.05.2020 | 06:57 Eνσωμάτωση

Να ανασυνθέσουν το παζλ της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης στην Καλλιθέα επιχειρούν οι αρχές, αξιοποιώντας πληροφορίες και οπτικό υλικό. 

Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, οι αστυνομικοί ερευνούν μάλιστα και τις κλήσεις που έγιναν στη συγκεκριμένη περιοχή, πριν και μετά την επίθεση.

Τα 20 βίντεο που έχουν συλλέξει από την περιοχή της επίθεσης και τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων επανεξετάζει η ελληνική αστυνομία προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος για την επίθεση με βιτριόλι. 

Νεαρή, με μοντέρνο ντύσιμο και σακίδιο στην πλάτη. Αυτή είναι η περιγραφή της γυναίκας που πριν από μία εβδομάδα πέταξε καυστικό υγρό στην 34χρόνη Ιωάννα, την ώρα που εκείνη έμπαινε στη είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Θησέως, όπου στεγάζεται η ασφαλιστική εταιρία που εργάζεται.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν προκύψει από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, αλλά και μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο.

Η 34χρόνη στην πρώτη της κατάθεση στους αστυνομικούς προσπάθησε να βοηθήσει τις έρευνες με όσα στοιχεία μπορούσε να θυμηθεί.  

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εντοπιστεί και ο οδηγός που φέρεται να πήγε τη γυναίκα στο σημείο, ο οποίος, ωστόσο, δήλωσε άγνοια για το γεγονός. 

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπίσουν τις κλήσεις που έγιναν στη συγκεκριμένη περιοχή, πριν και μετά την επίθεση. 

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας στο MEGA άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ένα συμβόλαιο θανάτου.