Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Το προφίλ της δράστιδος και τα σημεία «κλειδιά» στην υπόθεση

28.05.2020 | 10:40 Eνσωμάτωση

Στάσιμη παραμένει η έρευνα στην υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι που έλαβε χώρα πριν επτά μέρες στην Καλλιθέα.

Η Αστυνομία εκτιμούσε ότι η 34χρονη γυναίκα με τις καταθέσεις της θα συνέδραμε το έργο των αρχών, προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα.

Ωστόσο, τόσο στην επίσημη κατάθεσή της όσο και στις ανεπίσημες συζητήσεις που είχε με αστυνομικούς, η 34χρονη Ιωάννα δεν ανέφερε κάτι αποκαλυπτικό ούτε κάποιο στοιχείο που θα έκανε τη διαφορά. 

Θετικό σημείο στην έρευνα είναι ότι οι αρχές έχουν πλέον στα «χέρια» τους το προφίλ της δράστιδος, το οποίο εντοπίστηκε από μια κάμερα.

Οι αρχές περιγράφουν την δράστι της επίθεσης με το βιτριόλι στην Καλλιθέα ως μία γυναίκα ηλικίας 30-40 ετών, αδύνατη, με μοντέρνο ντύσιμο -φορά σχετικά ανοιχτόχρωμα ρούχα (ζακέτα μέχρι τα πόδια, παντελόνι)- με μαλλιά ξανθά ή καστανά και μετρίου αναστήματος. 

Είχε τσάντα στην πλάτη και φαινόταν να βάδιζε με σχετικά γοργό βήμα. Τα όσα έχουν αναφερθεί για μαυροντυμένη γυναίκα, με μαύρα μαλλιά ίσως απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα. Με βάση αυτήν την εικόνα, και την περιγραφή -παρότι μπορεί να είχε μία μερική μεταμφίεση ή να φορούσε περούκα- προσπαθούν οι αρχές να την εντοπίσουν.

Μάλιστα, όπως επισήμαναν,  το προφίλ αυτό έχει ομοιότητες με ορισμένες από τις υπόπτους για την εγκληματική επίθεση, όμως τίποτα δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμα.

Στην εξιχνίαση αναμένεται να βοηθήσει και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Δηλαδή η σάρωση των κλήσεων στο σημείο της επίθεσης πριν αλλά και μετά την επίθεση.

Έως τώρα, η Αστυνομία δεν είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αυτό το μέσο, καθώς η υπόθεση θεωρούταν ως «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη».

Από τη στιγμή που μετατράπηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, υπάρχει η δυνατότητα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου και άλλων τεχνικών μέσων που θα βοηθήσει την Αστυνομία να καταλήξει στη δράστι.

Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν πρόσωπα με τα οποία η 34χρονη είχε προστριβές λίγες μέρες πριν την επίθεση, ενώ το ενδεχόμενο ηθικής αυτουργίας, έχει ελάχιστες πιθανότητες.

Κι αυτό, διότι, οι αρχές εκτιμούν, ότι η δράστις της επίθεσης έχει την πρωτοβουλία το μένος και την εκδικητική τιμωριτική διάθεση για να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια.

Τέλος, όσον αφορά τον λόγο της αποτρόπαιας επίθεσης στην 34χρονη, η Αστυνομία εξετάζει την περίπτωση να συνέβη κάτι άλλο πέραν των αρχικών υποθέσεων, στο οποίο δε δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή.