Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε «συμμορία των 11 στην Καλαμάτα» – Συνελήφθησαν αναρριχητές-διαρρήκτες στην Πάτρα

28.05.2020 | 06:53 Eνσωμάτωση

Στην εξάρθρωση της «Συμμορίας των 11» προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Καλαμάτα, που μετά από πολύμηνες προσπάθειες κατάφεραν να πιάσουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που έκαναν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Καλαμάτα κα σε περιοχές της Αθήνας Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ο.Π.Κ.Ε. Μεσσηνίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν δέκα 10 ημεδαποί, ηλικίας από 25 έως 52 ετών κι ένας 34χρονος αλλοδαπός, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατηγορείται ακόμη ένας 32χρονος ημεδαπός.

Κατηγορούνται για βαριά κακουργήματα

Επιπλέον, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργώντας με ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, ασκούσαν σωματική βία ή απειλή βίας σε ιδιοκτήτες και εργαζομένους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να πετύχουν βλάβη της επιχείρησης τους.

Επίσης, ως μέλη της εγκληματικής ομάδας- συμμορίας, συγκεκριμένα ο 45χρονος ημεδαπός και ο 34χρονος αλλοδαπός, καθώς και ο 32χρονος ημεδαπός, που κατηγορείται, όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τις αρχές του 2020, δραστηριοποιούνταν και στην προμήθεια, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία απαγορευμένων μέσων και συγκεκριμένα αναβολικών ουσιών, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης ερασιτεχνών αθλητών.

Στην Πάτρα, σε μπαλκόνια του δευτέρου και τρίτου ορόφου αναρριχήθηκαν το βράδυ της Τρίτης, διαρρήκτες που εισέβαλλαν σε τουλάχιστον δυο διαμερίσματα, στην ευρύτερη περιοχή του Πελεκάνου και της Τερψιθέας Πατρών.

Οι διαρρήκτες, έφθασαν στους στόχους τους χρησιμοποιώντας ως «εργαλείο» αναρρίχησης τις τέντες!

Στο στόχαστρό τους βρέθηκε, το σπίτι γυναίκας Αστυνομικού που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, από το οποίο κατάφεραν και αφαίρεσαν τιμαλφή.

Άμεσα έφτασα στην περιοχή αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι ακινητοποίησαν τους δράστες και τους συνέλαβαν.