Ελλάδα

Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων σε τουρισμό και εστίαση

28.05.2020 | 20:22 Eνσωμάτωση

Φόβος και ανασφάλεια οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην εστίαση και τον τουρισμό. Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι που μίλησαν στο MEGA, αντιμετωπίζουν με δέος την επόμενη μέρα.

Καλπάζει η ανεργία στην Ελλάδα, με χιλιάδες θέσεις εργασίας να χάνονται εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Κατερίνα Μαστοράκη ήταν σερβιτόρα σε εστιατόριο. Ο Παναγιώτης Δρακόπουλος είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου με εννιά υπαλλήλους, και όπως λέει δεν βλέπει τους τζίρους του να ανεβαίνουν. 

Το αβέβαιο μέλλον την έχει κάνει να μην κοιμάται  τα βράδια. Έχει να πληρωθεί τέσσερις μήνες και ο σύζυγός της είναι επίσης άνεργος. Τα τρία παιδιά τους είναι φοιτητές και επιβιώνουν με δανεικά, λέει η Αδαμαντία Αντωνοπούλου 

Η Ναταλία Βλασοπούλου ήταν υπεύθυνη ορόφου σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα. Φέτος το καλοκαίρι θα την βρει άνεργη αφού το ξενοδοχείο δεν θα ανοίξει.

Η εστίαση μετρά της πληγές της, καφετέριες έχουν υποστεί μείωση 50% ενώ στα εστιατόρια η μείωση αγγίζει το 90%. 

Το βράδυ της Τετάρτης κατατέθηκε η τροπολογία για προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που ισχύει από 1η Ιουνίου 2020 έως 31 Οκτωβρίου 2020.

Η μείωση του ΦΠΑ μπορεί να ακούγεται δελεαστική, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα «περάσει» στην τσέπη των καταναλωτών.