Ελλάδα

Άνοιξε το Αττικό πάρκο με μέτρα προστασίας και αποστάσεις

28.05.2020 | 09:33 Eνσωμάτωση

Άνοιξε μετά το Lockdown λόγω κορωνοϊού και το Αττικό πάρκο. Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, για την επανέναρξη και τις προσδοκίες από εδώ και στο εξής.

Σύμφωνα με τον κ. Λεσουέρ, το κλείσιμο του πάρκου ήτα ξεχωριστό, γιατί ναι μεν επιβλήθηκε lockdown, ωστόσο μέσα σε αυτό φιλοξενούνται περίπου 2,500 ζώα τα οποία έπρεπε να τραφούν και να καθαριστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας. Επομένως η ζημιά δεν αφορά μόνο στην απώλεια των εσόδων, αλλά και στα καθημερινά πάγια έξοδα για τη φροντίδα των ζώων.

Η αντίδραση του κόσμου στο άνοιγμα του πάρκου ήταν θετική και όλα είναι έτοιμα για να τα επισκεφθεί. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ωστόσο ένας τέτοιος χώρος σαν το Αττικό πάρκο με τόσο μεγάλη έκταση δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ασφαλής.

Για τις προσδοκίες της φετινής χρονιάς, ο κ. Λεσουέρ υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση δε θα φτάσουν στα νούμερα της προηγούμενης χρονιάς εξαιτίας των χαμένων σχολικών εκδρομών αλλά κι επειδή ο κόσμος είναι ακόμα μουδιασμένος από την καραντίνα των προηγούμενων μηνών. Κλειστοί θα παραμείνουν οι χώροι όπου βρίσκονται τα δελφίνια και οι λεμούριοι, καθώς είναι αυτοί που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο.