Ελλάδα

Τουρισμός: Η ενίσχυση του εσωτερικού ρεύματος και τα κοινωνικά προγράμματα

27.05.2020 | 09:53 Eνσωμάτωση

Καθοριστική αναμένεται θα είναι η συμβολή του εσωτερικού τουρισμού το προσεχές καλοκαίρι στα μεγέθη της τουριστικής «βιομηχανίας» της χώρας και ως εκ τούτου, οι αρχές προωθούν μέτρα ενίσχυσης του εσωτερικού τουριστικού ρεύματος.

Όπως εξήγησε στο «MEGA Mag» ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Δημήτρης Φραγκάκης, η ανάδειξη του εσωτερικού τουρισμού ήταν στόχος και προ πανδημίας. Ωστόσο, η έλευση της υγειονομικής κρίσης, συνέτεινε την επιλογή αυτή.

«Πρέπει να ενισχύσουμε όσο μπορούμε το εσωτερικό τουριστικό ρεύμα. Σε αυτή τη κατεύθυνση ανακοινώθηκαν τρία προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Παράλληλα θα ‘’τρέχει’’ μια καμπάνια προβολής του εσωτερικού τουρισμού» υπογράμμισε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διπλασιασμού των δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού.

«Μέχρι στιγμής οι δικαιούχοι τέτοιων πακέτων ανέρχονται στις 250.000. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ. Θέλουμε να το ανοίξουμε όσο περισσότερο γίνεται. Μπορεί να φτάσουν το μισό εκατομμύριο οι δικαιούχοι. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά» ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, πραγματοποίησε κάλεσμα στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους «ακόμα και αν δεν έχουν τα έσοδα που θα περίμεναν». 

«Καλό θα ήταν να προσπαθήσουν να ανοίξουν. Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι η ελληνική τουριστική βιομηχανία λειτουργεί. Είναι προς το συμφέρον όλων μας να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη» πρόσθεσε.

Ακόμα, αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται προκειμένου να μειωθεί το κόστος μεταφοράς αλλά και στο χρονοδιάγραμμα έλευσης τουριστών.

«Φέτος η σεζόν θα ανοίξει με κριτήριο την ασφάλεια εργαζομένων, πολιτών, αλλά και επισκεπτών. Θα ξεκινήσουμε να δεχόμαστε τουρίστες από χώρες που έχουν τα ίδια επιδημιολογικά δεδομένα με την Ελλάδα. Σιγά σιγά θ’ αρχίσουμε να δεχόμαστε και από άλλες χώρες» επισήμανε.

Τέλος, όπως έκανε λόγο, οι ξενοδόχοι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς, και είναι πιθανό να μειώσουν τις τιμές τους, ειδικά για τους Έλληνες ταξιδιώτες.