Καιρός

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

27.05.2020 | 14:04 Eνσωμάτωση

Παραμένει βροχερό το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά οι καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες και οι θερμοκρασίες που αν και θα ανέβουν 3-4 βαθμούς, θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα της άνοιξης.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη, άστατος θα παραμείνει ο καιρός σε όλη τη χώρα. Προβλέπονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, αλλά και με κάποια διαστήματα με ηλιοφάνεια. Ωστόσο το μεσημέρι προς απόγευμα περιμένουμε η συχνότητα εκδήλωσης καταιγίδων να είναι μεγαλύτερη και βελτίωση μέχρι το βράδυ.

Στη νησιωτική χώρα αναμένεται περισσότερη ηλιοφάνεια στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο και τοπικές βροχές το πρωί στο βόρειο κομμάτι του Αιγαίου και προς το μεσημέρι στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία, αν και θα ανέβει λίγο θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 21-23 στα βόρεια, 23-24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 25 στη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι 20-22 στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι προς απόγευμα. Η θερμοκρασία από 13-22 βαθμούς, με δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με νεφώσεις και το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 13-21 βαθμούς και βορειοδυτικό άνεμο στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , και την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και σποραδικές στα ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα και μάλιστα θα συνεχιστεί η ψύχρα νωρίς το πρωί και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

Κλείνοντας, το Σάββατο το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται βροχές, στην υπόλοιπη χώρα καλύτερος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν σε νοτιάδες σε εντάσεις 2-4 και στα νότια 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.