Ελλάδα

Στο σκοτάδι τα στούντιο τατουάζ – Δεν ξέρουν ακόμα πότε και αν θα ανοίξουν

27.05.2020 | 18:02 Eνσωμάτωση

Στο κέντρο δερματοστιξίας του Γ. Μαυρίδη βρέθηκε η κάμερα του MEGA και συνομίλησε με τον γνωστό tattoo artist για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο χώρος είναι διαμορφωμένος από την αρχή, σαν να ακολουθούσε τις υγειονομικές προδιαγραφές της κυβέρνησης για τον Covid 19.

Δηλαδή τα δωμάτια είναι απομονωμένα, δεν επιτρέπονται πάνω από δύο άτομα στο χώρο, τηρούνται αυστηρά μέτρα, βάσει νόμου κι όμως ακόμα δεν γνωρίζουν πότε μπορούν να επαναλειτουργήσουν. 

Ο Γ. Μαυρίδης μιλώντας στην κάμερα του LIVE NEWS, περιέγραψε την πραγματικότητα των tattoo artist, που παρότι τηρούν ανεξαρτήτως πανδημίας αυστηρά μέτρα υγιεινής, δεν έχουν ακόμα ανοίξει τα μαγαζιά τους. 

«Δεν υπάρχει συζήτηση για μέτρα, βάσει νόμου, για να ανοίξουμε τα κασταστήματά μας τηρούμε κάποια μέτρα.Με τον κορωνοϊό το μόνο που θα προσθέταμε είναι οι μάσκες. 

Από τη φύση του το επάγγελμά μας τηρεί όλα τα μέτρα. Διαπιστώσαμε ότι οι αισθητικοί άνοιξαν πρώτοι, στείλαμε επιστολές, κάναμε προτάσεις, κι επίσημη απάντηση δεν έχουμε πάρει. 

Θέλουμε να μάθουμε πότε θα λειτουργήσουμε. Η ζημιά είναι τεράστια, περίπου 3.000 οικογένειες ζουν από τον χώρο του τατουάζ»