Υγεία

Στην Αυστραλία η νέα κλινική δοκιμή εμβολίου σε εθελοντές

27.05.2020 | 20:47 Eνσωμάτωση

Αγώνα δρόμου δίνουν οι φαρμακευτικοί κολοσσοί, προκειμένου να βγάλουν στην αγορά εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, πριν από το φθινόπωρο. Αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε νέα δοκιμή σε 130 εθελοντές στην Αυστραλία, με τα πρώτα αποτελέσματα να αναμένονται τον Ιούλιο.

Μεγάλη αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία με έδρα το Μέριλαντ έκανε την πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου σε άνθρωπο. Στην έρευνα συμμετέχουν 130 εθελοντές ηλικίας από 18 έως 59 ετών σε δύο περιοχές της Αυστραλίας. Τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του θα γίνουν γνωστά τον Ιούλιο.

Συνολικά υπάρχουν 124 υποψήφια εμβόλια σε εξέλιξη. Από αυτά, τα δέκα εμβόλια προηγούνται. Τα πέντε είναι κινεζικά, τα τρία αμερικανικά, το ένα βρετανικό (της Οξφόρδης) και το τελευταίο αποτελεί διεθνής συνεργασία.

Στο προσκήνιο επανέρχεται και η ρεμδεσιβίρη. Φαίνεται πως μειώνει τον χρόνο ανάρρωσης από την Covid-19 κατά τέσσερις μέρες.

Την ίδια στιγμή, η χλωροκίνη εξακολουθεί να αποτελεί μήλον της έριδος.

Μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για διακοπή των κλινικών δοκιμών η Γαλλία απαγόρευσε ακόμα και τη συνταγογράφηση του στα νοσοκομεία.

Αντιθέτως η Βραζιλία, η Ινδία και το Εκουαδόρ ανακοίνωσαν ότι θα εξακολουθήσουν να τη χρησιμοποιούν.