Ελλάδα

Σε τροχιά επανεκκίνησης ο ελληνικός τουρισμός

27.05.2020 | 20:39 Eνσωμάτωση

Με όπλο την εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζει, η Ελλάδα δίνει τη φετινή δύσκολη μάχη του τουρισμού, ευελπιστώντας να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ξένους τουρίστες. Ο πρωθυπουργός, συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας με επιτυχία και τους ενημέρωσε για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα.

Το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό στην Ελλάδα είναι η προσέλκυση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού Ευρωπαίων τουριστών. Το εγχείρημα ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τους μεγάλους tour operators να «φέρουν» τους τουρίστες στην Ελλάδα αναδεικνύοντας ότι η χώρα μας είναι ο ασφαλέστερος προορισμός στη Μεσόγειο. θα πρέπει όμως να δοθεί το «πράσινο φως» και από τις χώρες τους.

Οι δύο τελευταίες εβδομάδες έδωσαν το «δικαίωμα» στους ανθρώπους του τουρισμού να πάρουν μια βαθιά ανάσα. Η κινητικότητα κυρίως από τη Γερμανία δείχνει ότι η χροιά δεν είναι χαμένη.

Ο πρωθυπουργός, συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των Smart Covid χωρών, δηλαδή των χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας με επιτυχία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ.

Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει μεγάλους ξενοδόχους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και να τηρήσουν τους κανόνες λειτουργίας προκειμένου και να έρθουν οι τουρίστες και να μην έχουμε κρούσματα.

Σύμμαχος τα δημοσιεύματα διεθνών πρακτορείων που εγκωμιάζουν τη χώρα μας και προωθούν την Ελλάδα στο εξωτερικό.