Ελλάδα

Σε απελπισία οι επαγγελματίες της εστίασης: «Ανοίξαμε και ακόμα σας περιμένουμε»

27.05.2020 | 17:54 Eνσωμάτωση

Μπορεί να έχουν ανοίξει τα καταστήματα της εστίασης όμως για τους επιχειρηματίες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει. «Τρώμε μόνοι μας ότι μαγειρεύουμε» δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Τα τραπεζοκαθίσματα έχουν στηθεί ξανά από την Δευτέρα, ωστόσο παραμένουν άδεια. Μετά από 2,5 μήνες αποχής ούτε ο καιρός στάθηκε σύμμαχος στους επιχειρηματίες.

Η εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα την κίνηση των προηγούμενων χρόνων τέτοια εποχή.

Οι ιδιοκτήτες στο Μοναστηράκι και την Πλάκα περιμένουν με αγωνία τους πρώτους τουρίστες για να μην βάλουν λουκέτο. Από την άλλη όσες ταβέρνες δουλεύουν κυρίως με Έλληνες, όπως καταγγέλλουν, από τη Δευτέρα που άνοιξαν δεν έχουν κόψει ούτε μία απόδειξη.

Ο κόσμος είναι ακόμα μαγκωμένος. Από την μια φοβάται τον κορωνοϊό και από την άλλη υπάρχει οικονομική αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα.

Την ίδια ώρα ζοφερές είναι οι προβλέψεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για το πλήγμα του κορωνοϊού στην αγορά εργασίας, καθώς σε ειδική μελέτη του επισημαίνεται ότι κινδυνεύουν με μειώσεις μισθών 1.729.900 εργαζόμενοι, ενώ εκτιμά ό,τι ο αριθμός των ανέργων φέτος θα αυξηθεί κατά 390.900.

Οι επιχειρηματίες δεν χάνουν την ελπίδα τους και περιμένουν να χαλαρώσουν και να βγουν και πάλι από τα σπίτια τους διασφαλίζοντας ότι τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής.