Οικονομία

Ποιοι θα πάρουν τα 32 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ

27.05.2020 | 19:26 Eνσωμάτωση

«Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι θα πάρουμε ως επιχορήγηση περί τα 22 δισ. ευρώ, ίσως όμως βγουν και περισσότερα, και ως δάνειο άλλα δέκα. Μιλάμε για τρεις χρονιές στην πραγματικότητα, το 2021, το 2022, και το 2023. Μιλάμε για νέα προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ στην πραγματικότητα. Τον Άη-Βασίλη τον αφήνουμε απέξω», σημείωσε μιλώντας στο LIVE NEWS ο εκδότης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», Θανάσης Μαυρίδης.  

«Η πραγματικότητα είναι ότι αν μπορέσει η χώρα να απορροφήσει 7 δισ. σε καινούργιες δουλειές κάθε χρόνο καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για μία ώθηση», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα, αναφορικά με τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

«Αν η κυβέρνηση καταφέρει αυτά τα χρήματα να απορροφηθούν, να γίνουν επενδύσεις και να φτάσουν στην αγορά, τότε θα δούμε μια άλλη Ελλάδα. Και τότε νομίζω ότι και η ίδια η κυβέρνηση έχει μια καλή προοπτική για να διεκδικήσει με σοβαρούς όρους την επανεκλογή της», συνέχισε ο Θανάσης Μαυρίδης.

«Ο Ερντογάν πάλεψε πολύ και παλεύει για να πάρει αυτά τα 15 δισ. από το Κατάρ. Εμείς παίρνουμε επειδή είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως επιχορήγηση 22 δισ.. Αν και τώρα δεν καταφέρουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας, ας χαιρετήσουμε», κατέληξε ο Θανάσης Μαυρίδης.