Ελλάδα

Ο ξεχωριστός Σωτήρης Τσιόδρας: Αποχαιρέτησε το κοινό μετά από 72 ημέρες καθημερινής ενημέρωσης

27.05.2020 | 20:42 Eνσωμάτωση

Με έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό έκλεισε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας τον κύκλο των καθημερινών ενημερώσεων για την τροχιά της πανδημίας. 

Στο βίντεο περιγράφεται ποιος είναι ο λοιμωξιολόγος που μπήκε πριν από δυόμιση μήνες στα σπίτια μας και κέρδισε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη μας.

Μετά από 72 ημέρες ο Σωτήρης Τσίοδρας αποχαιρετά συγκινημένος με ένα ποίημα και μας προτρέπει να εκτιμάμε τα λίγα και να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο.

Η πρώτη ενημέρωση έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου στα σκαλιά του υπουργείου Υγείας και στις 26 Φεβρουαρίου καθιερώθηκε.

Για μήνες έμπαινε στα σπίτια των ανθρώπων, μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου γιατί είναι ένας άνθρωπος κανονικός, όπως λέει ο ίδιος και ειλικρινής. Με ειλικρίνεια μιλούσε ακόμα και όταν τα νέα δεν ήταν καλά, ακόμα κι όταν η παγκόσμια ιατρική κοινότητα δεν 

Αποφοίτησε με άριστα, πήρε υποτροφία από το Χάρβαρτ, θήτευσε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Άλμπερτ Αϊνστάιν και επέλεξε να κάνει το αγροτικό του στο Άστρος Κυνουρίας.

Με τα εφτά του παιδιά επιστρέφει συχνά στο Νεοχώρι για να δει τους γονείς του.

Έγινε άθελά του σταρ, ο πιο διάσημος λοιμωξιολόγος. Έγινε εξώφυλλο, έγινε θέμα σε ελληνικά και ξένα δίκτυα, έγινε καρτούν και το χαμόγελό του έγινε είδηση.

Καθηγητής λοιμωξιολογίας της καθημερινές, ψάλτης της Κυριακές. Ένας άνθρωπος με χιούμορ. Αλλά και αυστηρός όταν χρειαζόταν.

«Γενικώς είμαι κόκκινος, Ολυμπιακός δηλαδή».