Πολιτική

Με 400 επιπλέον αστυνομικούς θωρακίζεται ο Έβρος

27.05.2020 | 20:11 Eνσωμάτωση

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα του Έβρου, καθώς η Άγκυρα προαναγγέλλει νέα κύματα μεταναστών. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ήδη 400 Έλληνες αστυνομικοί, ενώ επί τόπου βρίσκεται και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το μέτρο της ανησυχίας της Αθήνας δίνει και η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας.

Συναγερμός στην Αθήνα με τα επιτελεία στο Πεντάγωνο να ετοιμάζονται για νέο κύμα τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο και μια πιθανή προβοκάτσια στο Αιγαίο. Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό.

Ήδη έχουν εκδοθεί οι σχετικές διαταγές και ο Έβρος ενισχύεται και με 400 αστυνομικούς αλλά και επιπλέον στρατιώτες μέσω της αύξησης των νεοσύλλεκτων στις τοπικές μονάδες.

Η απόφαση έχει παρθεί και ο φράχτης θα επεκταθεί παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας και πέρα από το υπάρχον τμήμα στις Καστανιές σε φτάνοντας σχεδόν τα 40 χιλιόμετρα σε όλα τα ευαίσθητα σημεία. Οι περιοχές μέχρι στιγμής που είναι γνωστό πως θα υπάρξει προέκταση του φράχτη είναι σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια, Νέα Βύσσα.

«Ναι» στην επέκταση του φράχτη είπε στο MEGA ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Εν συνόλω 400 αστυνομικοί των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, των ειδικών δυνάμεων δηλαδή της αστυνομίας και συνοριοφύλακες θα αναπτυχθούν στις Καστανιές, στο Τυχερό και στις Φέρες. Μέχρι τις 29 Μαΐου θα βρίσκονται στις θέσεις τους.

Ο φράχτης όντως έχει προκαλέσει την οργή της Άγκυρας. Ακόμα και ο μέχρι πρότινος ήπιων τόνων τούρκος διπλωμάτης Εγκεμέν Μπαγκίς απειλεί.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναμένουν την Παρασκευή πρόκληση με προσευχή στην Αγιά Σοφιά ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.