Ελλάδα

Κατάνυξη και πλήθος κόσμου στις εκκλησίες για το «Χριστός Ανέστη»

27.05.2020 | 20:54 Eνσωμάτωση

Χιλιάδες πιστοί σε ολόκληρη τη χώρα έζησαν την συγκίνηση και τη χαρά του Πάσχα στις ανοιχτές πλέον εκκλησίες, που γιόρτασαν την απόδοση της Αναστάσεως του Κυρίου. Με αποστάσεις, μάσκες και σε πολλές περιπτώσεις υπό την βροχή, οι πιστοί άκουσαν το «Χριστός Ανέστη» στους ιερούς ναούς και στα μοναστήρια.

Το μήνυμα της Ανάστασης μήνυμα ελπίδας, ζωής και αγάπης ακούστηκε με ανοιχτές εκκλησίες στην απόδοση του Πάσχα. Με αποστάσεις, με μάσκες και με ευλάβεια προσήλθαν στους ιερούς ναούς οι πιστοί.

Η βροχή δεν στάθηκε εμπόδιο για τους εκκλησιαζόμενους. Βαθιά ήταν η συγκίνηση και η κατάνυξη στην εσπερινή δοξολογία που τελέσθηκε χθες στην ιερή μονή Αναστάντος Χριστού, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ. 

«Η εκκλησία μας προσφέρει μια εκπληκτική διέξοδο φωτός, την ανάσταση του Χριστού».

Η συναισθηματική φόρτιση της μεγάλης στιγμής έφερε δάκρυα σε ιερείς και πιστούς στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό.

Στη Μητρόπολη της Αθήνας τελέσθηκε η εσπερινή δοξολογία και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. Ανάμεσα στους πιστούς που προσήλθαν με μάσκες στον ιερό ναό ήταν και η υπουργός Παιδείας μετά τον αφορισμό της από τον πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.