Οικονομία

Η Ελλάδα η μεγάλη κερδισμένη από το «Ταμείο Ανάκαμψης»

27.05.2020 | 20:23 Eνσωμάτωση

Ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης, σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA την απόφαση της Κομισιόν κάνοντας λόγο για μια πολύ συμφέρουσα λύση για τη χώρα μας, που θα επιφέρει πολλά χρήματα... αλλά το 2021

Με ένα συνολικό πακέτο ύψους σχεδόν 1,9 τρισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το 1,1 τρισ. ευρώ προβλέπεται να είναι το ύψος του επόμενου επταετούς κοινοτικού προϋπολογισμού και τα 750 δισεκατομμύρια ευρώ η «δύναμη πυρός» του Ταμείου Ανάκαμψης προτείνει να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής οικονομική κρίση και ύφεση που πλήττει την ΕΕ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με αυτή την πρόταση η Ελλάδα θα πάρει 22,5 δισ. με επιχορήγηση και περίπου άλλα 10 δις με δανεισμό, σύνολο 32,5 δισ. ευρώ.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης, σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA την απόφαση της Κομισιόν κάνοντας λόγο για μια πολύ συμφέρουσα λύση για τη χώρα μας, που θα επιφέρει πολλά χρήματα… αλλά το 2021.

«Για τα δεδομένα της, η Ευρώπη ενεργοποιεί επιτέλους υπερόπλο. Πεπατημένη, ΕΣΠΑ, χρήματα του κοινοτικού προϋπολογισμού, κι από το 2021 και περιμένουμε…

Τα χρηματιστήρια ανέβηκαν και το ελληνικό, οι τραπεζικές μετοχές υπεραπόδωσαν και το spread των δεκαετών ομολόγων υποχώρησε σημαντικά», ανέφερε αρχικά. 

Σημειώνοντας δε, ότι: «Δεν μας έδωσαν λεφτά επειδή θέλησαν να μας βοηθήσουν, έκριναν ότι είμαστε πιο ευάλωτοι» 

Τι θα λάβει η Ελλάδα από το ταμείο ανάκαμψης

32 δισ. (22,5 δισ. επιδοτήσεις αυτά που περιμένει δηλαδή η κυβέρνηση – 9,5 δισ. δάνεια που δεν γνωρίζουμε αν τα θέλει η κυβέρνηση)

Τι θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί 

Χρηματοδότηση κρατικών δαπανών με έλεγχο

Επιχορηγήσεις σε νοσοκομεία και ΟΤΑ

Στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων

Κεφάλαιο σε πληγείσες επιχειρήσεις

ΠΤΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 70%

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ))