Οικονομία

Επιδόματα, μείωση εισφορών, συντάξεις – Ο Δ. Μπούρλος στο MEGA

27.05.2020 | 07:27 Eνσωμάτωση

Κρίσιμη είναι η Παρασκευή 29 Μαΐου, καθώς πληρώνονται αρκετά επιδόματα τόσο για τον τρέχοντα μήνα όσο και για τον προηγούμενο, τα οποία δεν είχαν πληρωθεί.

Δίνεται η δεύτερη δόση του Μαρτίου – Απριλίου για το επίδομα παιδιού, ενώ πληρώνεται και το επίδομα γέννησης για εγκεκριμένες αιτήσεις μέχρι 30 Απριλίου. Ακόμα πληρώνονται τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα, όπως και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

100.000 οικογένειες είναι εκείνες που θα λάβουν την εφάπαξ ενίσχυση με 100 ευρώ για το κάθε παιδία συν 50 ευρώ για κάθε επόμενο. Το επίδομα αυτό αφορά δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης με ανώτατο ποσό επιδότησης τα 400 ευρώ. Επίσης, πληρώνεται το επίδομα ενοικίου, αλλά και επίδομα ορεινών περιοχών το οποίο αφορά το έτος 2018. Τέλος, δίνεται και το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων .

Όσον αφορά τη μείωση των εισφορών, αυτές αφορούν 1.500.000 μισθωτούς με πλήρη απασχόληση, από τους οποίους εξαιρούνται μισθωτοί με εκ περιτροπής εργασία ή μερική απασχόληση.

Για τα ζητήματα αυτά, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο εργατολόγος, Δημήτρης Μπούρλος.

Υπάρχει αναγκαιότητα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με τον κ. Μπούρλο, ωστόσο το ζήτημα είναι, ανάλογα με τη φάση και τις ιδιαιτερότητες της περιόδου, από πού θα γίνει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Όσον αφορά τις πληρωμές των συντάξεων, όσες κατηγορίες είχαν υποστεί μείωση στην επικουρική του 2016, θα έχουν αύξηση.