Ελλάδα

Αυξανόμενη η προκλητικότητα της Τουρκίας σε Έβρο και Αιγαίο

27.05.2020 | 17:54 Eνσωμάτωση

Απόπειρα αιφνιδιασμού από τους Τούρκους στον Έβρο το αμέσως επόμενο διάστημα βλέπουν οι ελληνικές αρχές που από αύριο αναπτύσσουν «ασπίδα» στην ελληνοτουρκική μεθόριο με διμοιρίες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

400 αστυνομικοί θα φτάσουν στην περιοχή, ενώ οι δυνάμεις θα ενισχυθούν επίσης με νεοσύλλεκτους που θα κάνουν πιο συχνή την εμφάνισή τους στον Έβρο.

Την ίδια στιγμή, ο ναύσταθμος που έχει η Τουρκία στην περιοχή του Δυρραχίου στην Αλβανία, θα χρησιμεύσει ως σημείο ελλιμενισμού είτε φρεγατών είτε υποβρυχίων, τα οποία συμμετέχουν στην επιχείρηση στη Λιβύη.

Θα χρησιμοποιείται δηλαδή το Ιόνιο ως μέσο μετακίνησης των πλοίων αυτών, που σύμφωνα με πληροφορίες περί τα μέσα Ιουνίου οι τέσσερις φρεγάτες και το πετρελαιοφόρο θα ανέβουν στην Αλβανία όπου θα έχουν κοινές ασκήσεις με το ναυτικό της χώρας.

Η ελληνική πλευρά φοβάται για πιθανή προβοκάτσια στο Αιγαίο από πλευράς Τουρκίας, η οποία θα μπορούσε πιθανώς να προκαλέσει ακόμη και κάποιο θερμό επεισόδιο.

Ένας άλλος φόβος της ελληνικής πλευράς απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας, είναι πως κάποιο ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο.