Ελλάδα

Χαρδαλιάς: Θα έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αν κάνουμε πάλι ενημέρωση

26.05.2020 | 18:34 Eνσωμάτωση

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τελευταία έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι για τελευταία φορά γίνεται η ενημέρωση αυτή, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα προκύψει ποτέ ξανά αυτή η ανάγκη. «Θα έχουν δυσκολέψει πάλι τα πράγματα αν κάνουμε ξανά ενημέρωση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε ότι «δεν ξεμπλέξαμε με την πανδημία, ο ιός θα βρίσκεται κοντά μας και δεν σηκώνει παιχνίδια.

Κάλεσε τους πολίτες να δείξουν την ίδια σοβαρότητα και στις επόμενες φάσεις της πανδημίας του κοροναϊού, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής «αποφύγαμε να ζήσουμε εφιαλτικές καταστάσεις».

Κάνοντας έναν απολογισμό, ο «σκληρός» Νίκος Χαρδαλιάς σχολίασε ότι κάποιοι συμφώνησαν και άλλοι όχι με τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν για τον κοροναϊό. «Ουδείς έχει το αλάθητο, είμαστε ανοιχτοί σε κριτική αλλά είμαστε πάντα ειλικρινείς», υπογράμμισε.

Υπενθύμισε στους πολίτες να τηρούν πάντα τους κανόνες υγιεινής καθώς περάσαμε πλέον από το «δύσκολο μένουμε σπίτι στο εξίσου δύσκολο μένουμε ασφαλείς».

Τέλος, με σπασμένη φωνή, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις 72 μέρες, από τις 16 Μαρτίου, κατά τις οποίες γινόταν σχεδόν καθημερινά τηλεοπτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Σωτήρη Τσιόδρα «πίσω από τις κάμερες», παρακολουθώντας κάθε μέρα τις εξελίξεις.

«Ένας κύκλος κλείνει, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση και σε επιφυλακή», κατέληξε χαρακτηριστικά.