Υγεία

Στον «πάγο» οι κλινικές δοκιμές για τη χλωροκίνη

26.05.2020 | 20:30 Eνσωμάτωση

Φρένο στη χορήγηση της χλωροκίνης για την καταπολέμηση του κορωνοϊού βάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιώντας για επικίνδυνες παρενέργειες.Με ενδιαφέρον αναμένεται, πλέον, η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ, που, όπως δήλωσε, λαμβάνει προληπτικά το φάρμακο...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέστειλε τη δοκιμή του αγαπημένου φαρμάκου του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς όχι μόνο δεν έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του, αλλά διαπιστώθηκαν επικίνδυνες παρενέργειες.

Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος ολοκλήρωσε ήδη την προληπτική αγωγή των 14 ημερών, αγνοώντας προκλητικά τις προειδοποιήσεις του ιατρικού κόσμου και διαφημίζοντας το φάρμακο πριν λάβει επίσημη έγκριση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις κυβερνήσεις να παραμείνουν σε κατάσταση συναγερμού για την αντιμετώπιση του κορωνοίοϋ προειδοποιώντας ότι παρά τον περιορισμό του σε αρκετές χώρες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για «άμεση, δεύτερη κορύφωση» του ίδιου κύματος, ενώ παραμένει ο κίνδυνος για δεύτερο κύμα από το φθινόπωρο μαζί με την εποχική γρίπη.