Κόσμος

Ραγδαίες εξελίξεις προκαλεί το σκάνδαλο Κάμινγκς

26.05.2020 | 13:25 Eνσωμάτωση

Την παραίτησή του υπέβαλλε πριν από λίγο, υφυπουργός της κυβέρνησης Τζόνσον ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του στενού συμβούλου του πρωθυπουργού, Ντομινίκ Κάμινγκς.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ντόμινικ Κάμινγκς αρνήθηκε να παραιτηθεί και επεχείρησε να δώσει την δική του οπτική για το ταξίδι που έκανε παραβιάζοντας τα μέτρα κατά της πανδημίας, υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να ταξιδέψει ως την πόλη του Ντάραμ, για να μεταφέρει το παιδί του στην αδερφή του καθώς ο ίδιος και η γυναίκα του παρουσίαζαν συμπτώματα κορωνοϊού.

Τα λεγόμενα του Κάμινγκς αντί να ρίξουν τους τόνους προκαλούν μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Έτσι, όπως αναφέρει ο Guardian, επιστήμονες προειδοποιούν για τον κίνδυνο μαζικής απώλειας της εμπιστοσύνης προς τις επίσημες οδηγίες και τα μέτρα προστασίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέο ξέσπασμα της επιδημίας.

Η εμπιστοσύνη του Μπόρις Τζόνσον πάντως προς τον σύμβουλό του παραμένει άθικτη.

Εξάλλου και το ίδιο το γεγονός ότι η συνέντευξη τύπου του Κάμινγκς δόθηκε στον κήπο της Downing Street, καταδεικνύει την ισχύ και την επιρροή που ασκεί ο ίδιος στον Μπόρις Τζόνσον. Όπως αναφέρουν και οι Financial Times, ο κήπος της πρωθυπουργικής κατοικίας φιλοξενεί σπανιότατα εκδηλώσεις όπως πχ. τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας το 2010.