Ελλάδα

Προετοιμασίες και ερωτήματα λίγο πριν την επαναλειτουργία των Δημοτικών

26.05.2020 | 07:32 Eνσωμάτωση

Για την επαναλειτουργία των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων προετοιμάζεται πυρετωδώς η εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου, καθώς, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, την 1η Ιουνίου, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση σηκώνει «ρολά».

Το μάθημα θα διεξάγεται σε συνθήκες… κορωνοϊου.

Δηλαδή, με διάσπαση των τμημάτων τα οποία θα περιέχουν συγκεκριμένο αριθμό μαθητών, λειτουργία πρωί-απόγευμα, αλλά και εναλλάξ μέρες παρακολούθησης. Την μια εβδομάδα οι μισοί μαθητές θα έχουν μαθήματα Δευτέρα, Τετάρτη Παρασκευή, και την επόμενη Τρίτη-Πέμπτη, σε μια κυλιόμενη διαδικασία που σκοπό έχει να αποφευχθεί ο συνωνστισμός.

Ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κίκινης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την επαναλειτουργία των Δημοτικών.

Σύμφωνα με τον κ. Κίκινη, εκπαιδευτικό προσωπικό υπάρχει για να περατώσει το νέο ωράριο των σχολείων, ωστόσο, όπως τόνισε πρέπει να γίνει γνωστό ποιοι εξ αυτών ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Εκπαιδευτικοί υπάρχουν, αλλά να δούμε, ποιοι είναι ευπαθείς ομάδες

Ως βασικό ζητούμενο της προσεχούς λειτουργίας των σχολείων προέκρινε το θέμα της καθαριότητας.

«Τα περισσότερα δημοτικά έχουν μια καθαρίστρια εργολάβο. Θα χρειαστεί ενίσχυση προσωπικού η καθαριότητα» υπογράμμισε.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι πρόκειται για μια δύσκολη άσκηση μετάβασης στην πραγματικότητα. Προφανώς τα σχολεία, πέρα από τον παιδαγωγικό και ψυχολογικό ρόλο τους που είναι πολύ σημαντικός, θα χρησιμοποιηθούν ώστε να μάθουν οι εκπαιδευτικοί στα παιδιά και για τις νέες συνθήκες στη ζωή μας» σημείωσε ο δάσκαλος, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη στήριξης της εκπαίδευσης.