Πολιτική

Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη – Μπαράζ επαφών και επισκέψεων

26.05.2020 | 12:45 Eνσωμάτωση

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συναντηθεί με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, φορέων και οργανισμών της πόλης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στη συμπρωτεύουσα, με πρώτη στάση στον Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία» όπου βρέθηκε μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο.

Μόλις έφτασε στον σταθμό ο πρωθυπουργός, κατευθύνθηκε σε ένα λεωφορείο της γραμμής 51 που εκτελεί το δρομολόγιο Σίνδος-Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός και στη συνέχεια μπήκε σε λεωφορείο της γραμμής 80 (ΚΤΕΛ-Μάλγαρα).

Ευδιάθετος και χαμογελαστός, χαιρέτησε τον οδηγό, ενώ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στ. Τσόλης τον ενημέρωσε για τις επενδύσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ανάληψης από τα ΚΤΕΛ συγκοινωνιακού έργου που ήταν μέχρι πρότινος στην ευθύνη του ΟΑΣΘ.

Επίσης, ο κ. Τσόλης δώρισε στον κ. Μητσοτάκη μια φωτογραφία που είχε στο αρχείο του με τους γονείς του πρωθυπουργού, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη Μαρίκα Μητσοτάκη σε μια κοινωνική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από περίπου 35 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός έδειχνε ενθουσιασμένος από τα νέα λεωφορεία, ενώ κατά την άφιξή του χειροκροτήθηκε από πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν στον σταθμό.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και αντιπεριφερειάρχες, και τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του νέου κτιρίου της Περιφέρειας.

Θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίης, κ. Ζέρβα, ενώ στη συνέχεια είναι προγραμματισμένο να κάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Έπειτα θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» όπου θα συνμιλήσει με ιατρούς και νοσηλευτές.

Αργότερα, θα επισκεφθεί το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενώ θα βρεθεί και στο πρωθυπουργικό του γραφείο όπου θα συναντηθεί με τον κ. Καράογλου.