Πολιτική

Οικονομία και εργασιακά: Θ. Πλεύρης και Μ. Χριστοδουλάκης στο MEGA

26.05.2020 | 08:31 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης και ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ., Μανώλης Χριστοδουλάκης για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, αν σωθεί η τουριστική περίοδος θα έχουμε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα, ωστόσο είναι πιθανό ο κόσμος να μη θέλει να ταξιδέψει παρόλο που υπάρχουν οι υποδομές και η χώρα είναι έτοιμη.

Δημοσιονομικοί στόχοι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το ζητούμενο είναι να παραμείνει ισχυρή η οικονομία. «Είναι συγκυριακό το φαινόμενο της ύφεσης», δήλωσε ο βουλευτής και πρόσθεσε πως «όταν επανέλθει η οικονομία θα καλυφθεί και το κενό που θα έχει δημιουργηθεί».

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλάκης μίλησε για τα σενάρια εκλογών, τα οποία ο ίδιος δε θεωρεί ότι θα πραγματοποιηθούν. Αναφορικά με την οικονομία, υποστήριξε πως η μικρομεσαία επιχείρηση θέλει ρευστότητα και ελαφρύνσεις σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις, ενώ για τα εργασιακά έκανε λόγο για επιδότηση εργασίας έως 40% με το αντάλλαγμα πλήρους απασχόλησης και σταθερότητα στις εργασιακές σχέσεις ως εναλλακτική στην εκ περιτροπής εργασία.

Για τον κ. Πλεύρη, η εκ περιτροπής εργασία έχει νόημα, γιατί πρόκειται για καθεστώς που θα ισχύσει για κλειστό χρονικό διάστημα και το μεγαλύτερο κομμάτι των ημερών που δεν εργάζεται ο εργαζόμενος, επιδοτείται.

Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι «αν έπειτα από έξι μήνες από τώρα θα έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κενού και να μπορούμε να έχουμε κανονική οικονομία», τόνισε ο κ. Πλέυρης.