Πολιτική

Ν. Παπαθανάσης στο MEGA: Σε περίπου δύο εβδομάδες θα αποφασίσουμε για τα τραπεζοκαθίσματα σε εσωτερικό χώρο

26.05.2020 | 17:27 Eνσωμάτωση

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε στο LIVE NEWS, για την πρεμιέρα της εστίασης, αλλά και για τα επόμενα βήματα που θα γίνουν στον εν λόγω κλάδο. 

Την εικόνα του Υπουργείου, από την επανεκκίνηση της εστίασης μετέφερε στο LIVE NEWS ο κ. Παπαθανάσης, κι εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συνέχεια.

«Εχθές είχαμε την 4η επανεκκίνηση. Το μεγαλύτερο κομμμάτι της οικονομίας που είχε κλείσει. 

Περιμένουμε όπως έγινε και στα προηγούμενα βήματα υπάρχει μια διαστακτικότητα. Τα καφέ κινήθηκαν ομαλά, όχι και η εστίαση.  Ήταν Δευτέρα, καθημερινή, ήταν η πρώτη ημέρα.

Σιγά σιγά θα αρχίσει να χτίζεται η κίνηση, όπως και στο λιανεμπόριο, τις πρώτες μέρες διστακτικότητα, και στη συνέχεια κινήθηκε με καλύτερους ρυθμούς από τους αντίστοιχους περυσινούς ρυθμούς», ανέφερε αρχικά.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι το πρόσημο είναι θετικό σε σχέση με πέρυσι. Καθώς κλείνει ο μήνας θα έχουμε τα πραγματικά στοιχεία στα χέρια μας για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα. Η εστίαση θα κινηθεί όσο πλησιάζουμε το Σαββατοκύριακο. Σιγά σιγά πιστεύουμε ότι θα κινηθεί. Θέλουμε όλοι να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Η Κυβέρνηση θέλει κανείς να μην χάσει τη δουλειά του», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το καθεστώς της αναστολής, και την ανασφάλεια των εργαζομένων, τόνισε: «Για το προσωπικό υπάρχει το πρόγραμμα «Συνεργασία», αλλά και το δικαίωμα να κρατηθούν κάποιοι από το προσωπικό σε αναστολή. Υπάρχουν τα εργαλεία, να δώσουμε λίγο χρόνο, 1-2 εβδομάδες να ξεκινήσει και όλα θα αρχίσουν να επανέρχονται»

Για το εσωτερικό των καταστημάτων εστίασης, ο υφυπουργός ανέφερε ότι αυτό θα γίνει γνωστό σε περίπου δύο εβδομάδες:

«Στους εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να δώσουμε το χρόνο, για να καταγραφεί το αποτύπωμα της χθεσινής μέρας.

Δύο εβδομάδες είναι ο χρόνος για να αποτυπωθεί τι συμβαίνει στο χώρο της δημόσιας υγείας, στη συνέχεια θα πρέπει να εγκρίνουν το επόμενο βήμα. 

Θα κριθεί από τον τρόπο που βλέπουν πως πάνε τα πράγματα. Το τραγικό θα ήταν να πατήσουμε φρένο, ο Covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί»