Πολιτική

Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα η μείωση των εισφορών – «Φρένο» στα σενάρια εκλογών

26.05.2020 | 13:19 Eνσωμάτωση

Φρένο στα σενάρια περί εκλογών και ανασχηματισμού έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Star, ενώ εξήγησε γιατί άναψε το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις στον Εβρο ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κατασκευή του φράχτη θα ολοκληρωθεί, ενώ στο πεδίο της οικονομίας μίλησε για νέο πακέτο φοροελαφρύνσεων προαναγγέλοντας μείωση των εργοδοτικών εισφορών. 

Η βασική πολιτική μείωσης των φόρων ισχύει στο ακέραιο, διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η ύφεση θα κυμανθεί μεταξύ 5% και 10% και τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να τονώσει τη ρευστότητα στην αγορά.

Ειδικά για τον τουρισμό δήλωσε αισιόδοξος και κάλεσε τους εποχικούς ξενοδόχους να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.

Για τα δημοτικά σχολεία εξήγησε ότι άκουσε την ομόφωνη εισήγηση των ειδικών και όχι τις δημοσκοπήσεις τονίζοντας πως τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ανοίξουν και να επανέλθουν τα παιδιά στη σχολική πραγματικότητα.

Για τις εξελίξεις στον Έβρο, ξεκαθάρισε ότι δεν μπήκαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικό έδαφος και διαμήνυσε στην Άγκυρα ότι ο φράκτης στο νότιο τμήμα θα φτιαχτεί.

Επιπλέον δήλωσε ότι δεν σκέφτεται κάλπες ή αλλαγές στην κυβέρνηση.

Κλείνοντας τόνισε ότι το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτει σκοπεύει να το επενδύσει και όχι να το σπαταλήσει.