Πολιτική

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία – Ολοκληρώνεται ο φράκτης στον Έβρο

26.05.2020 | 20:48 Eνσωμάτωση

Μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τα σύνορά της, εφόσον χρειαστεί, στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διαβεβαιώνουν ότι ο φράκτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα προστατεύσει τα σύνορά της, σύνορα που είναι και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Νίκος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Δένδιας στην ενημέρωσης της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας διαβεβαίωσαν πως ποτέ δεν υπήρξε κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο, με τον υπουργό Άμυνας να επαναλαμβάνει πως η Ελλάδα θα προχωρήσει κανονικά στην κατασκευή και ολοκλήρωση του φράχτη.

Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε επεισόδιο, διαβεβαίωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας πως στα εθνικά θέματα απαιτείται ενιαίο μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας.

Στη συνέντευξή του στην Bild, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει πως Αθήνα και Άγκυρα πρέπει να συνεργαστούν για το προσφυγικό, όχι όμως υπό το καθεστώς εκβιασμών.