Ελλάδα

Η βροχή «έπληξε» την εστίαση – «Μουδιασμένοι» οι πελάτες

26.05.2020 | 20:00 Eνσωμάτωση

Στο χώρο της εστίασης η χθεσινή πρεμιέρα έφερε στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, μπαρ και καφέ. Ο τζίρος των καταστημάτων κινήθηκε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, ενώ η σημερινή κακοκαιρία πρόσθεσε επιπλέον εμπόδια στην προσπάθεια των ανθρώπων του κλάδου να κερδίσουν το χαμένο έδαφος.

Δεν πρόλαβαν να ξεκλειδώσουν και να στρώσουν τραπέζια και άρον άρον τα μάζεψαν λόγω της βροχής.

Οι ουρανοί άνοιξαν και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έτρεχαν να μαζέψουν τα τραπέζια.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των καταστημάτων εστίασης και καφετεριών την πρώτη ημέρα που άνοιξαν μετά από δυόμιση μήνες απραξίας. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι ο κόσμος θέλει τον χρόνο του.

Ωστόσο κανείς δεν είδε το ταμείο του να γεμίζει παρά τις προσδοκίες. Τα ποσοστά του τζίρου που κατέγραψε η ΓΣΕΒΕΕ είναι αποκαλυπτικά.

Το ταμείο στις καφετέριες δεν γέμισε αφού η πτώση του τζίρου έφθασε στο 50% ενώ τα καταστήματα εστίασης άγγιξαν ακόμη και το 95%. Εκείνα που δεν άνοιξαν έφθασαν το 20%.  

Ωστόσο αβέβαιο είναι το μέλλον για χιλιάδες εργαζόμενους.

Ιδιοκτήτες και προσωπικό τήρησαν τα μέτρα προστασίας και υποδέχθηκαν τους πελάτες μετά από δυόμιση μήνες απραξίας.

Στα γνωστά στέκια οι παρέες επέστρεψαν, αλλά αισθητά λιγότερες. Οι πεζόδρομοι της Αθήνας ζωντάνεψαν και πάλι από τη νεολαία.

Η κανονικότητα μπορεί να επέστρεψε. Οι ιδιοκτήτες είχαν ελπίδες για αύξηση του τζίρου που δεν είδαν την πρώτη ημέρα και οι πελάτες χρειάζονται χρόνο για αν προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.