Οικονομία

Γ. Μαντέλας στο MEGA: Το Μαξίμου ποντάρει σε αποκρατικοποιήσεις – επενδύσεις – τουρισμό

26.05.2020 | 20:59 Eνσωμάτωση

Ο διευθυντής των «ΝΕΩΝ» Γ. Μαντέλας σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA τις εξελίξεις στην οικονομία και τον τρόπο που σχεδιάζει να πατήσει «restart» η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το που ποντάρει η κυβέρνηση, ώστε να μην βουλιάξει η ελληνική οικονομία στην ύφεση το 2020 και να ανακάμψει το 2021, ο κ. Μαντέλας στάθηκε σε τρεις βασικούς άξονες: αποκρατικοποιήσεις, επενδύσεις, τουρισμό.

Σύμφωνα με τον διευθυντής των «ΝΕΩΝ», η κυβέρνηση τώρα αντιλήφθηκε ότι τα δύσκολα μόλις αρχίζουν «η ιστορία της πανδημίας ήταν δύσκολη, φοβήθηκε, ανακοίνωσε την καραντίνα τελείωσε», τόνισε αρχικά για να συνεχίσει: «τώρα το ζήτημα είναι πως ξαναπαίρνει μπροστά η οικονομία».

Τα βασικά χαρτιά της κυβέρνησης είναι τρία

Οι επενδύσεις, να έρθουν δηλαδή «λεφτά απ έξω για πραγματικές επενδύσεις». Οι αποκρατικοποιήσεις, «όπου μέσα στον Ιούλιο θα βγουν κάποια από τα περιφερειακά λιμάνια. Από Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα έχουμε εξελίξεις στο κομμάτι της ΔΕΠΑ»

Και ο τουρισμός. «Με τον πήχη φέτος να είναι στο 30-40%.  Και για το 2021, ο στόχος είναι να φτάσουμε στα επίπεδα ρεκόρ του 2019. Πρέπει να επενδύσουμε στο γεγονός ότι είμαστε μαι πολύ ασφαλής χώρα, σε σχέση και με τους ανταγωνιστές μας»