Κόσμος

Φρικτός θάνατος Αφροαμερικανού στα χέρια αστυνομικού στις ΗΠΑ

26.05.2020 | 20:57 Eνσωμάτωση

Ένα ντοκουμέντο αστυνομικής βίας που συγκλονίζει κατέγραψε με το κινητό της γυναίκα στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ένας άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια αστυνομικών. Στην Ιταλία, ένα αγόρι γλύτωσε από τα νύχια μιας αρκούδας χάρις στην ψυχραιμία του.

Στο βίντεο ντοκουμέντο, ο Αφροαμερικανός έχει ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς, ένας λευκός αστυνομικός τον πιέζει με το γόνατο στον λαιμό πάνω στην άσφαλτο ενώ τον έχει παγιδεύσει δίπλα στο περιπολικό.

Ο άνδρας καλεί σε βοήθεια, λέει ότι δε μπορεί να αναπνεύσει, οι αστυνομικοί δεν χαλαρώνουν, αδιαφορούν για τις εκκλήσεις των περαστικών που καταγράφουν με κινητό. Μετά από τέσσερα λεπτά σταματά να κινείται. Το ασθενοφόρο έφτασε λίγο αργότερα, και διαπιστώθηκε ότι ήταν πλέον νεκρός.

Στην Ιταλία, μια αρκούδα εμφανίσθηκε ξαφνικά πίσω από το 12χρονο αγόρι που είχε πάει εκδρομή με τους γονείς του στις ιταλικές Άλπεις. Με απίστευτη ψυχραιμία το παιδί απομακρύνθηκε πολύ αργά, αποφεύγοντας κινήσεις που θα προκαλούσαν το άγριο ζώο.

Με εξίσου απίστευτη ψυχραιμία η μητέρα του κατέγραψε με το κινητό της. Η αρκούδα τελικά απομακρύνθηκε.