Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Τα σενάρια και τα πρόσωπα που μπήκαν στο μικροσκόπιο

26.05.2020 | 17:09 Eνσωμάτωση

Τα σενάρια, οι νέες μαρτυρίες για το έγκλημα, μαζί με τη πιθανότερη διαδρομή του καυστικού υγρού, συνθέτουν το παζλ της πολύκροτης υπόθεσης.

Την ώρα που η 34χρονη άρχιζε το μεσημέρι να δίνει την πρώτη επίσημη κατάθεσή της στους αστυνομικούς από το δωμάτιό της στο Θριάσιο, οι Αρχές έδειχναν πεπεισμένες πως πλέον βρίσκονται πιο κοντά στη μαυροντυμένη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι.

Ο άνθρωπος που εκείνες τις δραματικές στιγμές πήρε στα χέρια την 34χρονη για να την βοηθήσει, μιλάει για πρώτη φορά στο LIVE NEWS.

«Απλώς τρέξαμε, πήραμε την κοπέλα από το φαρμακείο και την πήγαμε στο Metropolitan, όσο γινόταν πιο γρήγορα»

Έξι μέρες μετά από αυτές τις σκηνές, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εμφανίζονται σίγουροι για την επίλυση του μεγάλου γρίφου: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές εξελίξεις»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το Βήμα», τα σενάρια που εξετάζονται με προσοχή είναι 5. Τα 2 έχουν να κάνουν με συναδέλφους της 34χρονης με τους οποίους υπήρχαν προστριβές.

Οι ασάφειες της άτυχης κοπέλας για εκείνους γέννησαν υποψίες, όμως και οι δύο προέβαλαν ισχυρά άλλοθι. Με τη μία να βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδος.

Με μεγάλη προσοχή εξετάζεται ακόμα ένα σενάριο. Κεντρικό πρόσωπο σε αυτό ο πρώην σύντροφος της 34χρονης, με τον οποίο, όπως αποκάλυψε το LIVE NEWS είχε πρόσφατα ένα έντονο καυγά.

Η μεταξύ τους σύγκρουση φέρεται να πυροδοτήθηκε από ένα εύρημα στο κινητό τηλέφωνο της κοπέλας, όμως και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ισχυρό άλλοθι για την ώρα της επίθεσης.

Στο ίδιο σενάριο εμπλέκεται και στενή φίλη της Ιωάννας που κάνει λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς και εικασίες. Και εκείνη την ώρα του εγκλήματος φέρεται να έχει αποδείξει πως δεν βρισκόταν στην επίμαχη περιοχή της Καλλιθέας…

Στην τελευταία υπόθεση εργασίας των αστυνομικών, κεντρικό πρόσωπο είναι ένας πρώην αντίδικος της κοπέλας. Έχει παρουσιάσει άλλοθι, αλλά τους αστυνομικούς προβληματίζει το γεγονός ότι εργαζόταν σε εταιρεία χημικών και θα μπορούσε να έχει προμηθευτεί το καυστικό υγρό, απλά και εύκολα.

Η βόλτα μας στο κέντρο της Αθήνας πιστοποίησε ότι εταιρείες χημικών μπορούν να πουλήσουν στους ενδιαφερόμενους με τιμολόγιο, ένα λίτρο βιτριόλι προς 15 ευρώ.

Το καυστικό υγρό προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες. Η 34χρονη που εδώ βλέπουμε πριν από δύο χρόνια στο Πατρινό Καρναβάλι να διασκεδάζει, δίνει μάχη για την όρασή της. Οι γιατροί κρίνουν ότι τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικά.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν επιπλέον στοιχεία από την εξέταση 20 επιπλέον βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν συλλέξει από την περιοχή και μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της μαυροφορεμένης γυναίκας.