Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Οι αστυνομικοί ερευνούν την «διαδρομή» του καυστικού υγρού

26.05.2020 | 13:37 Eνσωμάτωση

Θειικό οξύ είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων της αστυνομίας, το υγρό που χρησιμοποίησε η δράστης στην επίθεση εναντίον της 34χρονης στην Καλλιθέα. 

Το υγρό αυτό δεν πωλείται στο εμπόριο, έτσι οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν την διαδρομή που θα τους οδηγήσει στον δράστη.

Η Ιωάννα ξεφαντώνει στο πατρινό καρναβάλι μη μπορώντας να φανταστεί πως δύο χρόνια μετά θα έδινε μάχη στο Θριάσιο για να σώσει την όραση της.

Η νεαρή κοπέλα μετά την επίθεση σοκ που δέχθηκε στην Καλλιθέα δεν έχει καταφέρει ακόμη να δώσει επίσημη κατάθεση στους αστυνομικούς.

Την άκρη του νήματος σε χώρους όπου παρασκευάζονται καυστικά υγρά ψάχνουν οι αστυνομικές αρχές με στόχο να εντοπίσουν στοιχεία για την μαυροντυμένη γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρoνη.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους επιβεβαίωσαν πως τα υγρό με το οποίο η δράστις έλουσε το θύμα της ήταν βιτριόλι και μάλιστα ιδιαίτερα καυστικό το οποίο χρησιμοποιείται μόνο για συγκεκριμένους βιομηχανικούς και παρασκευαστικούς λόγους.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν στοιχεία και από τις επαφές που είχαν με την 34χρoνη, προς το παρόν άτυπες, αλλά και εξετάζοντας 15 με 20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν συλλέξει από την περιοχή και μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της μαυροφορεμένης γυναίκας.

Πάντως δύο γυναίκες που θεωρήθηκαν ύποπτες απο την αστυνομία είχαν ισχυρό άλλοθι.