Ελλάδα

Επιφυλάξεις γονέων για το άνοιγμα των δημοτικών – Αγώνας δρόμου για απολύμανση των σχολικών δομών

26.05.2020 | 20:34 Eνσωμάτωση

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα δημοτικά σχολεία, προκειμένου να υποδεχτούν την ερχόμενη Δευτέρα τους μικρούς μαθητές, αν και πολλοί γονείς εξακολουθούν να εκφράζουν επιφυλάξεις. Την ίδια ώρα, συντηρείται η κόντρα για τον αριθμό των μαθητών που δεν επέστρεψαν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι πλησιάζει το 60%.

Δεν σταματούν να απαντούν στα αγωνιώδη ερωτήματα των γονιών οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικών δομών από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι επιστρέφουν τα μικρά παιδιά στα θρανία την 1η Ιουνίου. Μέχρι τις 26 Ιουνίου παρατείνεται η χρονιά για δημοτικά και νηπιαγωγεία και μέχρι τις 31 Ιουλίου θα λειτουργήσουν παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί. Ο χαμένος χρόνος αναμένεται να καλυφθεί και με άνοιγμα των σχολείων την 1η Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς τρέχουν και δεν προλαβαίνουν για τις απαραίτητες απολυμάνσεις μέσα στο επόμενο τριήμερο και για να διασφαλίσουν πως θα υπάρχουν καθαρίστριες από τη Δευτέρα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι γονείς μαθητών στα ολοήμερα τα οποία δεν θα λειτουργήσουν μπορούν να έχουν μείωση ωραρίου έως και 25% για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Η επιστροφή στο σχολείο πάντως δεν έγινε για σημαντικό αριθμό μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τα ποσοστά.

Το ποσοστό των μαθητών που απουσιάζει από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πλησιάζει το 60% σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε κάποιες περιοχές το ποσοστό των απόντων φτάνει ή υπερβαίνει το 70%.