Πολιτική

Β. Κανέλλης στο MEGA: Ηχηρή παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα στη μάχη του κέντρου

25.05.2020 | 21:15 Eνσωμάτωση

Ο Βασίλης Κανέλλης, διευθυντής Σύνταξης «in.gr», μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, για τις κινήσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης.  

Τους βασικούς άξονες του αναθεωρημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο.

Μεταξύ άλλων προτείνει την καθιέρωση ενός Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης και την κάλυψη των μισθών στο 100%. 

Ο κ. Κανέλλης, σχολίασε τις κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι κάνει μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης της μεσαίας τάξης, την οποία στα χρόνια της διακυβέρνησής του, έπληξε με τις επιλογές του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή Σύνταξης του «in.gr»: «Ο Τσίπρας επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος με σκοπό να μεταφέρει ένα οικονομικό κι ένα πολιτικό μήνυμα. 

Όσον αφορά στο οικονομικό μήνυμα, είναι μια ηχηρή παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που απευθύνεται στη μεσαία τάξη, την οποία υπερφορολόγησε στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του. Κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος πρόσφατα. 

Παράλληλα, μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μακροβιότερο μνημονιακό κόμμα στη χώρα, κι έτσι αυτό που προσπάθησε να κάνει με αυτές τις προτάσεις, που ουσιαστικά χτυπάνε εκεί που πονάει η μεσαία τάξη, είναι να αποτινάξει αυτόν τον χαρακτηρισμό. 

Του μνημονιακού κόμματος και να ξανακερδίσει, να επαναπροσδιορίσει την κεντροαριστερή ταυτότητά του.  Το κέντρο είναι ζωτικός πολιτικός χώρος για όλα τ κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να βάλει ένα οχυρωματικό έργο στην προσπάθεια που κάνει ο Μητσοτάκης να κλέψει ψηφοφόρους. Το στοίχημα για να κερδίσει το κεντρώο χώρο είναι το πρόγραμμα που εξέδωσε σήμερα»