Πολιτική

To επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι ΙΙ» παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας στο Ζάππειο

25.05.2020 | 21:49 Eνσωμάτωση

Τους βασικούς άξονες του αναθεωρημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο.

Ένα σχέδιο με το βλέμμα στραμμένο στη μεσαία τάξη παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι αυτό που ζούμε τώρα στην οικονομία δεν είναι μια έκτακτη συνθήκη με αφορμή τον κορωνοϊό, αλλά είναι μια προσομοίωση της νέας πραγματικότητας την οποία σχεδίασε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Αλέξης  Τσίπρας διέκρινε τρεις κατηγορίες επιχειρήσεων, προτείνοντας με όρο την διατήρηση των θέσεων εργασίας, των σχέσεων εργασίας και την στήριξη του 100% των μισθών την κάλυψη  για τους επόμενους 4 μήνες του 40% του ασφαλιστικού και μισθολογικού τους κόστους από το κράτος.

Για τη στήριξη του εισοδήματος ο κ. Τσίπρας πρότεινε τη θέσπιση Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης, με διάρκεια τεσσάρων μηνών.

Για την στήριξη των επιχειρήσεων ο κ. Τσίπρας πρότεινε ένα «πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για κεφάλαιο κίνησης που θα ενισχύει άμεσα με 2000 ευρώ κάθε επιχειρηματία ή αυτοαπασχολούμενο και επιπλέον 2.000 για κάθε εργαζόμενο που απασχολεί.

Επίσης πρότεινε μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50%, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, αλλά και πρόγραμμα με την ονομασία «Διακοπές για όλους» μέσω voucher.