Ελλάδα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο «δράκος» της Λευκίμμης

25.05.2020 | 10:45 Eνσωμάτωση

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου ο αποκαλούμενος ως «δράκος» της Λευκίμμης στην Κέρκυρα.

Ο 47χρονος, ο οποίος κυκλοφορούσε βαριά οπλισμένος, τραυματίστηκε προσπαθώντας να διαφύγει της σύλληψης. Ωστόσο, οι αρχές τον συνέλαβαν.

Υπενθυμίζεται ότι δράστης στη θέα των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή και πήδηξε από κρημνώδες σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα άκρα και στην σπονδυλική στήλη.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κωνσταντή, προϊστάμενο γραφείου ενημέρωσης αστυνομικής διεύθυνσης Ιονίων νήσων, η σύλληψη του 47χρονου ήταν μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία.

«Ήταν πολλές οι παράμετροι που έπρεπε να λάβουμε υπόψιν μας, όπως το δύσβατο της περιοχής, το γεγονός ότι ήταν κάτοικος της περιοχής και ήξερε που να κινηθεί».

Ο κ. Κωνσταντής τόνισε ότι έπρεπε να αποκατασταθεί η ασφάλεια στην περιοχή, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για την τουριστική παράμετρο, καθώς το νησί είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες.

«Είχαμε πολύ μεγάλο αριθμό αστυνομικών που διατίθονταν για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου ατόμου και καταλήξαμε στο αποτέλεσμα που είχαμε την προηγούμενη μέρα».

Ερωτώμενος για το αν ο 47χρονος είχε συνεργό που τον βοήθησε να κρύβεται όλον αυτόν τον καιρό, ο κ. Κωνσταντής είπε: «αν υπάρχουν συνεργοί ή όχι ή κάποιος ο οποίος βοήθησε με κάποιον τρόπο, είναι ένα στοιχείο που αξιολογείται. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν, και στην τοπική κοινωνία η οποία συμπαραστάθηκε στην προσπάθειά μας για τον εντοπισμό του».

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο 47χρονος είχε πλήρη κατασκηνωτικό εξοπλισμό, κάτι που επέτρεπε να διαβιεί στη φύση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ένα όπλο, μαχαίρια και σουγιάδες.

Ο 47χρονος έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.