Ελλάδα

Πώς βλέπουν οι δάσκαλοι το άνοιγμα των Δημοτικών – Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ στο MEGA

25.05.2020 | 09:59 Eνσωμάτωση

Ανακοινώθηκε χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, το άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφικών σταθμών την 1η Ιουνίου και ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ μίλησε για το θέμα στην εκπομπή «ΜEGA Mag».

Ο κ. Γιώργος Τρούλης τόνισε πως η ΔΟΕ είχε ζητήσει να γίνουν συναντήσεις τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, προκειμένου να εκφράσουν την αγωνία και τους προβληματισμούς των δασκάλων για τη λειτουργία των σχολείων υπό όρους ασφάλειας.

Αναφέρθηκε στις «διαφορετικές εκτιμήσεις» των ειδικών σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, γεγονός που προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στάθηκε εξάλλου στο γεγονός πως δεν έχει παρέλθει ικανό διάστημα 14 ημερών από το άνοιγμα των Γυμνασίων και της Α' και Β' Λυκείου, με συνέπεια να μην έχουμε σαφή επιδημιολογική εικόνα από την επαναλειτουργία των σχολείων.

Ο κ. Τρούλης εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του για τον βαθμό στον οποίο μπορούν να τηρηθούν μέτρα υγιεινής από μικρούς μαθητές ηλικίας 4-12 ετών.

Επίσης οι αίθουσες των Δημοτικών είναι πολύ μικρότερες από των Γυμνασίων – Λυκείων, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με την καθαριότητα, αφού το προσωπικό καθαριότητας έχει διατεθεί από την πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση,συμπλήρωσε ο κ. Τρούλης.

«Επιθυμούμε να επιστρέψουμε στις σχολικές μονάδες αλλά χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε διακινδύνευση της ζωής των μαθητών μας» είπε χαρακτηριστικά.