Οικονομία

Πώς διαμορφώνεται το τοπίο με τις αναστολές συμβάσεων και τις απολύσεις

25.05.2020 | 07:06 Eνσωμάτωση

Αντίστροφη μέτρηση για τις ημερομηνίες αιτήσεων και πληρωμής για το αναλογικό επίδομα των 534 ευρώ.

Όλες οι πληροφορίες δίνονται μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Οι κρίσιμες ημερομηνίες αφορούν εργαζόμενους και εργοδότες και οι αιτήσεις ξεκίνησαν ήδη από την Παρασκευή 22 Μαϊου και θα συνεχιστούν έως και την 31η Μαϊου.

Οι πληρωμές των επιδομάτων ξεκινούν από 5 έως και 10 Ιουνίου για τους εργαζομένους σε κλειστές επιχειρήσεις, ενώ από 10 Ιουνίου έως και 12 Ιουνίου θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις πληττόμενες.

Αναλύεται επίσης η διαδικασία για τους εργαζομένους σε αναστολή που δεν έχουν εισπράξει τα 800 ευρώ λόγω απόρριψης IBAN. 

Νέο τοπίο για αναστολές συμβάσεων – απολύσεις

Τα δύσκολα σημεία στο νέο τοπίο με τις αναστολές συμβάσεων και τις απολύσεις, περιέγραψε μιλώντας στην εκπομπή ο κ. Γιάννης Σαρρής, Συνεργάτης Δελτίου Εργατικής Νομοθεσίας.

Ο κ. Σαρρής εξήγησε τι θα αλλάξει πρακτικά για έναν εργαζόμενο που θα μπει σε ευέλικτες μορφές εργασίας ως προς τη διάρκεια της απασχόλησης και τις αποδοχές του.

Ανέφερε επίσης, πως μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, θα μπορεί η επιχείρηση να παρατείνει την απασχόληση με ευέλικτες μορφές εργασίας, εάν έχει τη συναίνεση του εργαζόμενου.

Εκτίμησε επίσης ποιοι εργαζόμενοι μπορούν να απολυθούν και ποιοι όχι.