Ελλάδα

Πρεμιέρα για εστίαση και ταξίδια στα νησιά – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

25.05.2020 | 13:15 Eνσωμάτωση

«Ζωντάνεψε» το κέντρο της Αθήνας την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαν στις καφετέριες προκειμένου να απολαύσουν τον καφέ τους μετά από πολύ καιρό με γνωστούς και φίλους, με τα μέτρα ασφαλείας στα καταστήματα να τηρούνται ευλαβικά.

Αισιόδοξοι αλλά προβληματισμένοι είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης για την επόμενη μέρα και όπως λένε χαρακτηριστικά όσο λιγοστεύουν τα τραπέζια τόσο λιγοστεύει και το προσωπικό.

Πρεμιέρα σήμερα και για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά, με τα πλοία που έφυγαν από τον Πειραιά το πρωί να έχουν πληρότητα έως και 80%.

Ανακουφισμένος και χαρούμενος είναι ο κόσμος που ταξιδεύει με πλοίο, και όπως λένε οι επιβάτες ήταν αναγκαίο το άνοιγμα των μετακινήσεων στα νησιά ειδικά τώρα που ξεκινάει η καλοκαιρινή περίοδος.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, με την χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική, ενώ οι ταξιδιώτες, προκειμένου να ταξιδέψουν, πρέπει να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση, το λεγόμενο δελτίο υγείας, με τα στοιχεία τους, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, αν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό ή αν έχουν επαφές με άτομο που έχει νοσήσει.