Πολιτική

Παπαθανάσης στο MEGA: Εισηγούμαστε ταχεία επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων στην εστίαση

25.05.2020 | 10:14 Eνσωμάτωση

Την πεποίθηση ότι θα μειωθούν οι τιμές στον καφέ και στα αναψυκτικά, ύστερα από την μείωση του ΦΠΑ στα εν λόγω προϊόντα, εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag.»

«Μια μείωση γίνεται για να μειωθούν οι τιμές. Αναμένουμε να πέσουν οι τιμές στον καφέ και τα αναψυκτικά. Όταν μειώνουμε τον ΦΠΑ, ο καταναλώτης πρέπει να αγοράζει τα προϊόντα φθηνότερα. Το μέτρο θα ισχύσει από 1 Ιουνίου. Είμαι σίγουρος ότι οι καταστηματάρχες θα μειώσουν τις τιμές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξ' αφορμής της σημερινής επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, διεμήνυσε πως, ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Ανάπτυξης, σε συνδυασμό με στελέχη της δημοτικής Αστυνομίας και μέλη του ΕΦΕΤ, θα πραγματοποιηθούν ελέγχους, για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στα καταστήματα.

Μάλιστα, ο κ. Παπαθανάσης, υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης.

«Πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων. Όταν συμβεί θα γίνει με νέους κανόνες. Είμαστε σε συζήτηση με την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Όπως όλα, ο πρωθυπουργός θα το αποφασίσει. Πάντως εμείς το εισηγούμαστε» επισήμανε.

«Στόχος μας είναι όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στην εργασία τους. Γρήγορα θα επανέλθουμε στην προγενέστερη κατάσταση» υποστήριξε ο κ. Παπαθανάσης.