Κόσμος

Ο Τζόνσον δυσκολεύεται να διαχειριστεί την κρίση με τον σύμβουλό του

25.05.2020 | 14:02 Eνσωμάτωση

Αυξανόμενες πιέσεις να αποπέμψει τον στενό σύμβουλό του Ντόμινικ Κάμινγκς δέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

Η επιλογή του Μπόρις Τζόνσον να στηρίξει τον «καρδινάλιο του Brexit», παρά το γεγονός ότι παραβίασε τους όρους της αυστηρής καραντίνας, έχει προκαλέσει την οργή πολλών Βρετανών.

Διαδηλωτές γιουχάρουν τον Ντόμινικ Κάμινγκς μπροστά στο σπίτι του.

Ο ίδιος τους προσπερνά επιδεικτικά ενώ μέμφεται με ύφος τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Νωρίτερα, μπροστά στο σπίτι του διαδηλωτές πάρκαραν φορτηγό με γιγαντοοθόνη που μετέδιδε τις προτροπές του Μπόρις Τζόνσον προς τους Βρετανούς να μένουν στα σπίτια τους.

Ο Κάμινγκς κατηγορείται ότι παραβίασε τους κανόνες της καραντίνας λίγες μέρες μετά την επιβολή της στα τέλη Μαρτίου, οδηγώντας 400 χιλιόμετρα από το Λονδίνο μέχρι το Ντάραμ της Βόρειας Αγγλίας όπου ζουν οι γονείς και η αδελφή του.

Την ίδια περίοδο τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του είχαν εμφανίσει συμπτώματα του COVID – 19.

Μετά την συζήτηση μαζί του στην Ντάουνινγκ Στρίτ, ο Μπόρις Τζόνσον κάλυψε πλήρως των στενό του συνεργάτη περιγράφοντας τις ενέργειές του ως υπεύθυνες και νόμιμες.

Η κυβέρνηση ωστόσο εξακολουθεί να δέχεται σφοδρές επικρίσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από το εσωτερικό των Συντηρητικών, από εκπροσώπους του κλήρου και εργαζόμενους στο σύστημα υγείας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το σκάνδαλο δεν θα κοπάσει εύκολα και ίσως επηρεάσει τον σχεδιασμό για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.