Ελλάδα

Κοσμοσυρροή στις καφετέριες για τον πρώτο καφέ μετά την καραντίνα

25.05.2020 | 16:50 Eνσωμάτωση

Τα καταστήματα εστίασης άνοιξαν, τα τραπεζάκια στήθηκαν, και η κανονικότητα ήρθε ένα βήμα πιο κοντά. Από νωρίς το πρωί πολλοί έσπευσαν για ένα καφεδάκι όπως παλιά.

Πλέον παντού κυριαρχούν οι μάσκες τα γάντια και τα αντισηπτικά οι μεγαλύτερης ηλικίας κυρίως πελάτες ξανασυνάντησαν και πάλι φίλους και γνωστούς κρατώντας όμως αποστάσεις.

Η εικόνα που κατέγραψε η κάμερα του Live News στην Αθήνα είναι χαρακτηριστική της προσμονής που υπήρχε για την επιστροφή στις παλιές συνήθειες.

Οι καταστηματάρχες από την μεριά τους σε πολλές περιπτώσεις αυτοσχεδιάζουν προσπαθώντας να τα έχουν καλά και με τον νόμο αλλά και με τους πελάτες π[ου ελέγχουν με την μεζούρα αν τηρούνται οι αποστάσεις.

Στην πλατεία Κολωνακίου τα καφέ γέμισαν από νωρίς και η γνωστή εικόνα στους πεζόδρομους επανήλθε.

Στα τραπέζια αντισηπτικά και οι σερβιτόροι με γάντια και μάσκες να εξυπηρετούν τα τραπέζια που είναι γεμάτα. Μόλις σηκωθεί ο ένας πελάτης γίνεται απολύμανση και σε λίγα λεπτά κάθεται ο επόμενος.

Ο σερβιτόρος καταφθάνει και στο τραπέζι εκτός από τα ποτήρια με το νερό σερβίρεται και αντισηπτικό για τα χέρια. Ο ιδιοκτήτης του καφέ θα τονίσει τις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια.

Στην Πάτρα οι καφετέριες γέμισαν από φοιτητές και ντόπιους που περίμεναν πως και πώς να ανοίξουν τα καταστήματα.

Μαντηλάκια και αντισηπτικά βρίσκονταν στα τραπέζια και στους πεζόδρομους είχαν μπει αυτοκόλλητά για τις αποστάσεις ασφαλείας.

Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα μέσα στην ζεστή για τους εργαζόμενους.

Οι Πατρινοί πάντως δεν έμειναν στις καφετέριες αφού και τα σουβλατζίδικα είχαν την τιμητική τους και εδώ με τους υπαλλήλους να παίρνουν μέτρα προστασίας.

Πενήντα γνωστοί σεφ λίγο πριν υποδεχτούν πελάτες στα μαγαζιά τους έστειλαν τις ευχές τους για την επανεκκίνηση στην εστίαση.

Με αισιοδοξία θα πουν πως η ζωή είναι γλυκιά και πως περιμένουν τους πελάτες τους στα μαγαζιά τους. Και όλοι του τονίζουν πως η νέα εποχή στην εστίαση θα έχει πάνω από όλα ασφάλεια για πελάτες και εργαζόμενους. Όπως άλλωστε λένε πλέον ο κόσμος, ακόμα κι αν δεν αντέχει τόσο πολύ η τσέπη του, θα προτιμήσει να βγει λιγότερο, αρκεί να φάει κάτι πιο ποιοτικό και πάντα με ασφάλεια.