Κόσμος

Κορωνοϊός: Άνοιξαν τα μπαρ στη Σανγκάη – Χαλαρώνει η Ισπανία – Νέα κρούσματα σε Γερμανία

25.05.2020 | 18:08 Eνσωμάτωση

Μετά από σχεδόν 2 μήνες, άνοιξαν ξανά τα νυχτερινά μαγαζιά στην Σαγκάη και «έχουν πάρει τα πάνω τους».

Η νέα κανονικότητα υπαγορεύει όμως αντισηπτικά, ποτήρια μίας χρήσης και μάσκες. Με δυνατή μουσική, χορό, μάσκες και αντισηπτικά άνοιξαν τα μπαρ στην Σαγκάη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να διασκεδάσουν οι νέοι, είναι να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα και να θερμομετρούνται πριν μπούνε στο κλαμπ.

Ζητούν από κάθε πελάτη πριν περάσει να δώσει τα προσωπικά του στοιχεία.

Το κλαμπ έχει αντικαταστήσει τα γυάλινα ποτήρια σε πλαστικά μίας χρήσης και στους τοίχους έχει τοποθετήσει αντισηπτικά.

Όταν μπαίνουν μέσα όμως, ξεχνάνε και τις μάσκες και τις αποστάσεις.

Χαλαρώνει η Ισπανία

Η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και μεγάλο μέρος της επαρχίας Καστίλλη, άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα της καραντίνας. Οι περιοχές αυτές είχαν πληγεί περισσότερο από την COVID-19, αφού οι νεκροί ξεπέρασαν τις 28.000.

Από σήμερα όμως, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνονται σε ομάδες 10 ατόμων το πολύ στα σπίτια τους ή στις ταράτσες των μπαρ και των εστιατορίων.

Επαναλειτουργούν τα εστιατόρια, με περιορισμένο αριθμό πελατών και οι έξοδοι για άθληση ή για βόλτα δεν περιορίζονται πλέον σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Άνοιξαν και οι παραλίες στις Βαλεαρίδες και τις Κανάριες νήσους, και σε μεγάλο μέρος της Ανδαλουσίας. Οι ομπρέλες πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση 4 μέτρων.

Νέα κρούσματα σε εστιατόρια και εκκλησίες στη Γερμανία

Τα 107 έφθασαν τα κρούσματα κορωνοϊού που συνδέονται με συμμετοχή σε Λειτουργία εκκλησίας της Φρανκφούρτης, με τις αρμόδιες αρχές να κάνουν λόγο για «αυξητική τάση» του αριθμού.

Ενώ, παρατηρήθηκαν 42 κρούσματα σε άλλες εκκλησίες του κρατιδίου.

Ένα από τα άτομα που βρέθηκαν θετικά νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης, ενώ οι υπόλοιποι δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα και παραμένουν στο σπίτι τους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εξερεύνηση των επαφών τους.

Το γεγονός οδήγησε σήμερα σε νέα αναστολή της λειτουργίας πολλών ναών στο κρατίδιο, οι οποίοι είχαν αρχίσει να λειτουργούν από την 1η Μαΐου, με νέους όρους ασφάλειας και υγιεινής.