Κόσμος

Ισπανία: Ξεκινά η πρώτη φάση χαλάρωσης του lockdown

25.05.2020 | 19:58 Eνσωμάτωση

Εκτός συνόρων, το χαμένο έδαφος στον τουρισμό τρέχει να προλάβει τώρα η Ισπανία, που ανακοίνωσε ότι ανοίγει τις πύλες της στους τουρίστες από την πρώτη Ιουλίου. Σήμερα άνοιξαν μπαρ και καφέ στη Βαρκελώνη, καθώς και πολλές φημισμένες παραλίες, αλλά οι επαγγελματίες του τουρισμού δηλώνουν απαισιόδοξοι.   

Τα πρώτα μπαρ και καφέ πάνω στο κύμα άνοιξαν βιαστικά σήμερα στη Βαρκελώνη και οι φωνές των πελατών σκεπάζονταν από τα μηχανήματα με τα οποία στήνονταν οι τέντες.

Οι φημισμένες ταράτσες υποδέχθηκαν τους πρώτους πελάτες μετά από δυόμιση μήνες σκληρής καραντίνας,καθώς η Ισπανία τρέχει να προλάβει το χαμένο έδαφος στον τουρισμό.

Τις πύλες τους άνοιξαν επίσης πάρκα και μουσεία στη Μαδρίτη, υπό προϋποθέσεις. Με ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χαμένες μόνο το Μάρτιο, οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι της εστίασης αγωνιούν.

Άνοιξαν οι παραλίες στις Βαλεαρίδες, τα Κανάρια Νησιά και στην Ανδαλουσία, πάντα με την τήρηση μέτρων ασφαλείας, αλλά προς το παρόν οι επισκέπτες είναι μόνο ντόπιοι. Η κυβέρνηση Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν οι πύλες της χώρας για τους τουρίστες, χωρίς καραντίνα.