Ελλάδα

Έως τις 26 Ιουνίου τα μαθήματα στα Δημοτικά – Οι ανακοινώσεις Κεραμέως

25.05.2020 | 13:02 Eνσωμάτωση

Στην ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που ανέλυσε το σχέδιο για το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας «δεν υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία» ενώ «η λειτουργία των σχολείων μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες». 

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, ενώ τα μαθήματα σε Δημοτικά-Νηπιαγωγεία ξεκινούν την 1η Ιουνίου και θα παραταθούν μέχρι και τις 26 Ιουνίου.

Αναφορά έκανε μεταξύ άλλων στις αίθουσες, στις αποστάσεις, το ωράριο λειτουργίας, στην πρόβλεψη για το προσωπικό καθαριότητας στις εκπαιδευτικές δομές. Προαιρετική θα είναι η μάσκα για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Πίσω πάντως από την απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών βρίσκεται ένα «παρασκήνιο» που οδήγησε στην λήψη αυτής της απόφασης.

Αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Χρηστάκου στο MEGA, έχει να κάνει με τα νέα δεδομένα που είχαν στα χέρια τους οι λοιμωξιολόγοι σχετικά με το πώς επηρεάζονται τα μικρά παιδιά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εξάλλου, η Αναστασία Τσιβγούλη συνοψίζει τι θα ισχύσει μετά τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας. Οι προετοιμασίες μάλιστα στα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει, παρόλα αυτά εκφράζονται και επιφυλάξεις για τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις.

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις και ενδεικτικό των μέτρων προστασίας που θα ληφθούν είναι το γεγονός ότι οι 300 εκπαιδευτικοί που θα επιλέξουν τα θέματα θα συνεδριάσουν αφού θα έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοιό όπως αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ»  

Σε ένα άλλο… restart, αυτό της εστίασης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Πειραιά όπου συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.