Καιρός

Επιδεινώνεται ο καιρός, βροχές και καταιγίδες από Τρίτη

25.05.2020 | 14:04 Eνσωμάτωση

Μια φθινοπωρινή εικόνα μας δείχνει ο Μάιος στο κλείσιμο του, με την τελευταία βδομάδα να είναι βροχερή και με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερος μέρος της ηπειρωτικής χώρας, καθώς προβλέπονται βροχές μέχρι μέτριας έντασης καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία και τα ανατολικά ηπειρωτικά, από Θεσσαλία μέχρι και τα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και βόρεια και φαίνεται οι βροχές να επιμένουν στα κεντρικά, δηλ στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες και μάλιστα στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τις Σποράδες τη νύχτα θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις και το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά τους 21-22 βαθμούς, 23-24 στα δυτικά, 15 στα βορειοδυτικά, αρκετά χαμηλές τιμές για την εποχή, και στο Αιγαίο μέχρι 24-26.

Οι άνεμοι στα πελάγη σε βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4-6 και από το μεσημέρι 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο 4-5 και στα βορειότερα τμήματα μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 15-22 με βοριάδες 3-5 μποφόρ

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα από 12-19 με βορειοδυτικό άνεμο στο Θερμαϊκό στα 3-5 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Τετάρτη συνεχίζονται οι βροχές, επηρεάζοντας και τη νησιωτική χώρα. Σε γενικές γραμμές οι βροχές θα είναι ασθενούς προς μέτριας έντασης , με εξαίρεση το Β-ΒΔ Αιγαίο όπου περιμένουμε να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Αρκετή θα είναι η ψύχρα, με τις θερμοκρασίες σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα θυμίζουν περισσότερο φθινόπωρο και βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ.

Κλείνοντας, το πρωί της Πέμπτης αναμένονται βροχές στα βόρεια και το μεσημέρι στα ορεινά της χώρας.

Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα δυτικά, στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με βοριάδες στα πελάγη μέχρι 5-6 μποφόρ , όπου μέχρι το βράδυ θα υποχωρήσουν.