Ελλάδα

Ελεύθερη η μετακίνηση από και προς τα νησιά

25.05.2020 | 13:33 Eνσωμάτωση

Σήμερα εκτός από την εστίαση έχουμε ακόμη δυο σημαντικά restart. Από το πρωϊ έχουν επανέλθει όλες οι πτήσεις εσωτερικού όπου καταγράφεται συγκρατημένη κίνηση, ενώ από σήμερα φευγουν και τα πλοία προς όλα τα νησιά με σαφώς μεγαλύτερη ζήτηση.

Τα μέτρα πάντως τηρήθηκαν με τους πολίτες να κρατούν αποστάσεις στις ουρές που σχημάτισαν για να επιβιβαστούν σε πλοία και αεροπλάνα. Συνολικά δε μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθούν 86 πτήσεις εξωτερικού. 

Με το εισιτήριο στο ένα χέρι και το έντυπο υγείας στο άλλο δεκάδες επιβάτες αναχώρησαν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις προς τα νησιά.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί επτά δρομολόγια πλοίων, ένα από τη Ραφήνα και τρία πλοία θα αποπλεύσουν από Λαύριο. Τα πλοία βάσει πρωτοκόλλου αναχωρούν μόνο με το 50% των επιβατών.

Αυξάνονται όμως και οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Σήμερα είναι προγραμματισμένες 114 πτήσεις, 19 εξωτερικού και 95 εσωτερικού, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθούν 75 πτήσεις, 13 εξωτερικού και 62 εσωτερικού.

Σταδιακά και έως τις 15 Ιουνίου, η χώρα ανοίγει τις πύλες της με τις πτήσεις από το εξωτερικό να φτάνουν στο «Ελ. Βενιζέλος» χωρίς ενδιάμεσους προορισμούς.