Ελλάδα

«Δράκος της Λευκίμμης»: Πρωτοσέλιδο ο εντοπισμός του στα βρετανικά ΜΜΕ

25.05.2020 | 18:02 Eνσωμάτωση

Ως μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις της επικαιρότητας παρουσιάζουν τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης τον εντοπισμό και τη σύλληψη του «δράκου της Λευκίμμης».

Στην εφημερίδα Sun, η 33χρονη Βρετανίδα Κέιλι Μόργκαν, η οποία υπήρξε ένα από τα θύματά του, δήλωσε: «Ελπίζω να ζήσει μέσα στον πόνο για όλη του τη ζωή. Είναι η στιγμή για τις ελληνικές αρχές να πετάξουν το κλειδί της φυλακής».

Ήταν 2019 όταν η 33χρονη που μόλις είχε μάθει για την αποφυλάκισή του στα 7 χρόνια από τα συνολικά 53 της κάθειρξης, έλεγε: «Όταν έμαθα ότι είναι έξω, αναρωτήθηκα, που είναι η δικαιοσύνη μου. Σύντομα νομίζω ότι θα το ξανακάνει».

«Βιαστής κατά συρροή ο διαβόητος ως «τέρας του Κάβου» χτύπησε πολύ άσχημα στην πλάτη πηδώντας από 40 μέτρα ύψος για να σωθεί από τη σύλληψη στην Κέρκυρα. Είχε επιχειρήσει νέα επίθεση σε γυναίκα αλβανικής καταγωγής εβδομάδες μετά την απελευθέρωσή τους», αναφέρει στον τίτλο της η Daily Mail.

Επί 17 ημέρες ο 47χρονος κρυβόταν στο δάσος στην περιοχή της Λευκίμμης και όπως τελικά αποδείχτηκε μετά από όσα βρήκαν στην κατοχή του οι αστυνομικοί, ήταν οπλισμένος και έτοιμος για όλα.

Στην ίδια περιοχή είχε την καλύβα, στην οποία όπως κατέθεσε μια 34χρονη γυναίκα την βίασε κατ’ εξακολούθηση.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του «δράκου της Λευκίμμης» συμμετείχαν 100 αστυνομικοί. Όταν τον βρήκαν ο 47χρονος επιχείρησε να διαφύγει, όμως έπεσε σε χαράδρα με αποτέλεσμα να χρειαστείς η συνδρομή πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό του.