Πολιτική

Διμέτωπη επίθεση της Φ. Γεννηματά σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

25.05.2020 | 22:10 Eνσωμάτωση

«Τώρα ήρθε η ώρα της αντιπολίτευσης. Η προηγούμενη φάση της διαχείρισης της πανδημίας, δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντιπαραθέσεων. Η κ. Γεννηματά κράτησε προσεχτικούς τόνους. Τώρα, στη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας και της κοινωνίας τις αποφάσεις δεν τις παίρνουν οι ειδικοί αλλά οι πολιτικοί. Εδώ υπάρχει περιθώριο για αντιπολίτευση. Υπάρχει ένας ακόμη λόγος στο “γιατί τώρα”. Δεν μπορεί η κ. Γεννηματά να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο να “παίζει μπάλα” στο γήπεδο της αντιπολίτευσης», σημείωσε ο Δημήτρης Χόνδρος, προϊστάμενος πολιτικού ρεπορτάζ του MEGA μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

«Έτσι έχουμε τη σημερινή διπλή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε ανεπαρκή τα οικονομικά μέτρα και το τουριστικό πακέτο της κυβέρνησης, έκανε λόγο για απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων αλλά και εγκατάλειψη της μεσαίας τάξης. Παράλληλα, μίλησε για δημιουργία πελατειακού κράτους, και για αδιαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις. Αιχμή του δόρατος τα εργασιακά, όπου σύμφωνα με την κ. Γεννηματά το δόγμα της κυβέρνησης είναι “μισή δουλειά, μισός μισθός”», συνέχισε ο ίδιος στο πλαίσιο του ρεπορτάζ.

«Την ίδια στιγμή η κ. Γεννηματά χτυπάει και τον ΣΥΡΙΖΑ, με την λογική “όχι σε παλιά και νέα Ζάππεια”, όχι σε νέα προγράμματα Θεσσαλονίκης και όχι σε λαϊκισμούς και μεγαλοστομίες. Ο στόχος της κ. Γεννηματά είναι σαφής: Να θυμίσει στους Έλληνες πολίτες ότι την περίοδο της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε αντιπολίτευση μη εποικοδομητική που οδήγησε σε ακρότητες, και την οποία όπως αναφέρει η ίδια, την πληρώσαμε ακριβά», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι βέβαιο ότι η κ. Γεννηματά θα ανεβάσει περαιτέρω τους τόνους της αντιπαράθεσης και της κριτικής στην κυβέρνηση, παράλληλα όμως θα δείξει τις διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο Δημήτρης Χόνδρος.