Ελλάδα

Ανοίγουν 1η Ιουνίου Δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί

25.05.2020 | 20:55 Eνσωμάτωση

Οι επιστήμονες της επιτροπής υγείας είπαν το «ναι» στην κυβέρνηση για την επιστροφή των μικρών παιδιών στα θρανία και στους παιδικούς σταθμούς την πρώτη μέρα του καλοκαιριού.

Αποστάσεις 1,5 μέτρου ανάμεσα στα θρανία, αντισηπτικά στις εισόδους, μαθήματα εκ περιτροπής για τάξεις που θα χωριστούν σε δυο τμήματα αν έχουν πάνω από 15 μαθητές, ξεχωριστά διαλείμματα, κλειστά κυλικεία, και πρώτο μάθημα η προφύλαξη από τον κορωνοϊό.

Στα δημοτικά και νηπιαγωγεία τα μαθήματα θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Oι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί θα μείνουν ανοιχτοί έως τις 31 Ιουλίου. Μέχρι τις 26 θα λειτουργήσει και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην ειδική αγωγή ενώ στη δευτεροβάθμια μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Τα σχολεία άνοιξαν ήδη τις πόρτες τους και γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να έχουν απολυμανθεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ενώ προβλέπεται ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας.

Πριν χτυπήσει το κουδούνι οι δάσκαλοι μαζί με τους καθηγητές ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και συλλαλητήριο την ερχομένη Παρασκευή. Αίτημά τους να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την παιδεία αλλά και η υπουργική απόφαση που προβλέπει απευθείας μετάδοση του μαθήματος στις τάξεις.

Την ίδια ώρα γονείς παραλαμβάνουν tablet από τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων για να παρακολουθούν τα μαθήματα από το σπίτι.